Appel Cake

Ingrediƫnten

3 eieren

250 g kwark

2 eetlepels kaneel

1 zakje bakpoeder

225 g volkoren tarwemeel of kokos/amandelmeel

3 appels

100 g pecannoten

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de eieren in een kom en mix deze 2 minuten met een mixer op de hoogste stand luchtig.

Voeg de kwark en kaneel toe, mix nog 2 minuten op de hoogste stand.

Voeg vervolgens het bakpoeder en de meel al mixende toe aan het beslag. Doe dit langzaam zodat je geen klontjes krijgt.

Schil de appels en snijd in kleine blokjes. Hak de pecannoten grof.

Schep de appelblokjes en pecannoten voorzichtig door het beslag heen en giet het in de met bakpapier bekleedde cakevorm.

Bak de cake 50 minuten in de voorverwarmde oven.

Tip:

Bewaar de cake in een afgesloten bakje in de koelkast, zo kun je er meerdere dagen van genieten.

Stuur een Whatsapp naar Kelly