Health Check

Onderzoek

Health Check

Een Health Check is een onderzoek dat je zelf kan aanvragen. Jij bepaalt zelf of je een Health Check nodig vindt of niet. De één vindt het prettig om tot in detail te weten hoe het met zijn of haar gezondheid ervoor staat. De ander denkt misschien: “ik heb nergens last van, waarom zou ik een onderzoek doen?” Het is aan jou!

Ook als je geen klachten hebt is het belangrijk je gezondheid te beschermen.

Health Check

Kies de Health Check die bij jou past

Health Check
Algemeen

 

Fit, Sterk & Bewust
Pakketten

 

"APK"
Pakketten

 

Health Check

Health Check Algemeen

Een Health Check geeft je een goed beeld van je eigen gezondheid.

De Health Check van Healthcare Assist ziet er als volgt uit;

 • Bloedonderzoek (vingerprik) Glucose, Cholesterol profiel,
 • Bloeddruk meting
 • Leefstijlgesprek (BRAVO)
 • Lichaamsverhoudingen (lengte, gewicht, buikomtrek BMI)
 • Supplementen advies

Van een te hoog cholesterol merk en voel je vaak namelijk niets maar het vergroot wel je kans op hart- en vaatziekten. Een te hoge bloeddruk kan schaden geven aan de nieren. En door je suikerwaarde te controleren kun je erachter komen of je wellicht al in een voorstadium van Diabetes zit. Met deze drie onderzoeken heb je samen met je lichaamsverhoudingen, een goed algemeen beeld over je algehele gezondheid. 

Preventie heeft als doel ervoor te zorgen dat mensen gezond blijven door de gezondheid te bevorderen en tevens de gezondheid te beschermen.

Dit kan bereikt worden door je bloed te laten onderzoeken zodat je in een vroeg stadium ziekten kan voorkomen. Dit gebeurt middels een klein prikje in de vinger.

Preventieve zorg is dus heel belangrijk, omdat je door goede preventieve zorg (langer) gezond kunt blijven.

Dankzij preventieve gezondheidszorg voel je jezelf namelijk fitter en kun je hart- en vaatziekten en diabetes voorkomen.

Hierdoor kunnen we samen de zorgkosten laag houden en de druk op de zorg verlagen. Voorkomen is immers beter dan genezen!

Fit  sterk & Bewust 

Fit & Bewust of Sterk & Bewust in 6  maanden

De meeste mensen die de 30 gepasseerd zijn kunnen beamen dat de fysieke toestand van hun lichaam langzaam maar zeker verandert. Dit komt omdat de “lange” spiervezels en dus ook je spiermassa na je 30ste langzaam afnemen. Maar met het ouder worden neemt vaak ook de activiteit af; we sporten minder en besteden steeds meer tijd achter onze computer, waardoor je vaak te lang stil zit. Inactiviteit betekent verlies van spiermassa!  

Fit, sterk & bewust betekent dat je voldoende energie hebt voor alle dagelijkse activiteiten. Vier op de tien Nederlanders voelt zich helaas moe en minder energiek.

Uit twee recente systematische overzicht studies blijkt dat krachttraining niet alleen je spieren versterkt maar je ook mentaal krachtiger maakt.[1] [2] Healthcare Assist biedt daarom een coachprogramma aan waarbij we niet alleen aandacht geven aan je leefstijl maar er ook concreet mee aan de slag gaan!

De combinatie van trainen en coaching zorgt dat jij een gezonde leefstijl kunt toepassen in jouw dagelijkse routine. Je ontvangt coaching op het gebied van een gezond voedingspatroon en beweegpatroon maar ook de onderwerpen slaap en ontspanning komen ook aan bod.

Inhoud Fit & Bewust pakket fit20 Heemstede, Bloemendaal of Hillegom

– HealthCheck algemeen + intake coaching.  In totaal heb je tijdens dit programma vier coach momenten en twee keer een metabole screening.

– Intake gesprek bij fit20 (duur 45 min). Vanaf dit startpunt ga je middels de fit20 methode een half jaar lang 1x per week je spieren trainingen. Dit doe je onder begeleiding van een trainer die goed let op jouw houding bij de uitvoering van de oefeningen.

Inhoud Sterk & Bewust pakket Achilles Personal Gym Haarlem

– HealthCheck algemeen + intake coaching.  In totaal heb je tijdens dit programma vier coach momenten en twee keer een metabole screening.

– Intake gesprek bij Achilles personal gym (duur 45 min). Je kan vanaf dan 2x per week zelf trainen* of aansluiten bij de personal trainingssessies 1 op 7.                   *Via een app op je telefoon kun je altijd naar binnen en daardoor is deze gym 24/7 geopend. Buiten de reguliere uren zullen er max 8 personen tegelijk in de gym zijn. Het is daardoor altijd lekker rustig binnen de sportschool. 

Hoe ziet de logistiek er uit?

Nadat je de intake hebt gehad is je eerste vervolg na 6-8 weken. Dit is een coach gesprek van één uur waar we voortborduren op de onderwerpen die tijdens de intake besproken zijn. Je krijgt na de intake een map mee waarin jouw uitslagen zitten en de aantekeningen van het coach gesprek. Aan het einde van maand 4 heb je opnieuw een coachgesprek van één uur. Aan het eind van het traject, na 6 maanden, heb je nog een afsluitend gesprek waarbij de metabole eindscreening wordt gedaan. Deze screening wordt herhaald zodat je ziet welke resultaten je geboekt hebt en je gemotiveerd blijft om je gezonde leefstijl verder te ontwikkelen.

De metabole screening bestaat uit een bloeddruk meting, meten van de lichaamsverhoudingen en een bloedonderzoek naar de glucosewaarde en uitgebreid cholesterol profiel, dit doen we middels een vingerprik.

Het is belangrijk om bij elke afspraak je map mee te nemen. Na het traject ontvang je al je uitslagen mee in een persoonlijk document inclusief een overzicht waarin je de progressie van je spierkracht kunt zien.

 1. SantaBarbara NJ, Whitworth JW, Ciccolo JT (2017). A systematic review of the effects of resistance training on body image.J Strength Cond Res, 31(10):2880–2888
 2. Gordon BR, McDowell CP, Lyons M, and Herring MP (2017). The effects of resistance exercise training on anxiety: a meta-analysis and meta-regression analysis of randomized controlled trials. Sports Medicine, 47(12):2521-2532.

 

 

 

Alle beweging is goed. Beweging is niet het enige dat je nodig hebt om je fit te voelen. Gezonde voeding met voldoende vitamines en mineralen heeft een positief effect op je weerstand en ook ontspanning en nachtrust zijn belangrijk om je fit te voelen.

Jaarlijkse APK

APK pakketten

De gezondheids-APK kun je zien als een persoonlijke gezondheidscheck. In het specifiek een preventief medisch onderzoek, waarbij je inzicht krijgt in belangrijke gezondheidsindicatoren. Door deze testresultaten te analyseren, kunnen we vaststellen welke aspecten van jouw gezondheid extra aandacht verdienen.

Hart- en vaatziekten zijn de tweede doodsoorzaak in Nederland na kanker, de derde oorzaak is het gebruik van medicijnen.

Gezond leven verkleint de kans op hart- en vaatziekten. Een gezond leefpatroon, de juiste voeding en voldoende beweging houden jou en je hart gezond. Komt hart – en vaatziekten in de familie voor, heb je klachten of wil je preventief weten of je een verhoogd risico loopt?

Het vroegtijdig onderzoeken van de vitaliteit en doorgankelijkheid van je hart en bloedvaten is een belangrijke indicator voor aderverkalking. De meetmethode met de arteriograph is enigszins vergelijkbaar met een uitgebreide bloeddrukmeting en is dus pijnloos, risicoloos en niet belastend.

COPD is de 5e doodsoorzaak in Nederland. COPD staat voor ‘Chronic Obstructive Pulmonary Disease’ en komt vooral voor boven de leeftijd van 45 jaar. Astma en COPD komen vaker voor dan men nu meet en weet. Een longfunctietest meet hoe goed je longen werken. Met een longfunctietest meten we de hoeveelheid lucht die je, na diep inademen, in 1 seconde kunt uitblazen.

 

 

Healthcare Assist biedt de volgende APK aan;

Jaarlijks pakket 2 uur

 • HealthCheck algemeen; bloedonderzoek (vingerprik) glucose, cholesterol profiel (HDL/LDL/Trig/Ratio), bloeddruk meting, leefstijlgesprek (BRAVO), lichaamsverhoudingen (lengte, gewicht, buikomtrek BMI), supplementen advies
 • Hart- en vaatonderzoek middels de arteriograph
 • Longfunctie test middels de MIR spirometrie meter
 • Veneus Bloedonderzoek, volledig bloedbeeld: leukocyten, rood bloedbeeld, trombocyten, HB + MCV plus ferritine, homocysteïne, lever- en nierfunctie, CRP (ontstekingswaarde), Vit D en B12

  Halfjaarlijks pakket 1 uur

  • HealthCheck algemeen; bloedonderzoek (vingerprik) glucose, cholesterol profiel (HDL/LDL/Trig/Ratio), bloeddruk meting, leefstijlgesprek (BRAVO), lichaamsverhoudingen (lengte, gewicht, buikomtrek BMI), supplementen advies
  • Veneus Bloedonderzoek; vitamine en mineralen; HB, Ferritine, Calcium, Magnesium, Vitamine D en Vitamine B12 plus lever- en nierfunctie

  Mijn klanten

  Door familiaire erfelijkheid van hart en vaat ziekten ben ik naar het ziekenhuis gegaan voor een onderzoek. Daar kwam ik erachter dat mijn bloeddruk voor mijn leeftijd veel te hoog was. De oorzaak konden ze na meerdere onderzoeken niet vinden en het advies was om over 2 jaar terug te komen. Tenzij er iets zou veranderen dan mocht ik eerder komen. Dit zat me natuurlijk helemaal niet lekker. Hierdoor ben verder op zoek gegaan en kwam bij Healthcare Assist terecht. Kelly en Adé weten wat ze doen en waar ze over praten en snapte al mijn zorgen. Kelly en Adé zijn fijne mensen en echte een vakvrouwen. Door de onderzoeken van Kelly (hormoon test en cholesterol meting) ben ik na veel aanpassingen weer naar een hele nette bloeddruk gezakt. Ook heeft ze gekeken naar de verkalking van mijn vaten. Dit is zo een goed prefentief onderzoek, dit kan ik iedereen aanraden!

  Isaura Borst

  Slimme tip

  Doe ook een jaarlijkse
  Health Check

  Door in ieder geval één keer per jaar een Health Check te doen krijg je inzicht in je gezondheid en weet je precies hoe je ervoor staat en wat je zo nodig kan doen om je leefstijl te verbeteren zodat je leefstijl gerelateerde ziekten zoals diabetes en hart- en vaatziekten kunt voorkomen.

  Stuur een Whatsapp naar Kelly