Kip Bloemkool Curry

Ingrediënten

150 gram kipfilet
400 gram bloemkool
2 tomaten
150 gram boerenkool
300 ml ongezoete kokosmelk
1 ui
1 teen knoflook
2 tl komijnpoeder
2 tl gemberpoeder
½ kurkuma poeder
½ chili of jalapeno peper
Olijf- of kokosolie
Zeezout en zwarte peper
Optioneel: 60 gram bruine basmati of zilvervliesrijst
Optioneel: Paar takjes verse koriander

 

Bereiding

Snijd de kipfilet en de tomaten in blokjes, snipper de ui, hak de peper fijn en pers de knoflook.
Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
Kook eventueel de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Verwarm een scheutje olie in een grote pan en fruit de ui totdat deze glazig is.
Voeg de kip, de peper en de knoflook toe en bak de kip gaar.
Voeg de bloemkool, de tomatenblokjes en de kokosmelk toe.
Voeg ook de komijnpoeder, de gemberpoeder en de kurkuma toe en breng verder op smaak met zeezout en zwarte peper. Roer goed door elkaar.
Voeg de boerenkool toe en laat het geheel 10 à 15 minuten pruttelen totdat de bloemkool gaar is.

Tip: Hak eventueel de koriander fijn en serveer deze over de curry.

Stuur een Whatsapp naar Kelly