Koollydraatarme Ontbijtkoek met Gember

Ingrediënten
1 ei
200 ml amandelmelk
250 g amandelmeel
2 theelepel bakpoeder
2 theelepels gemberpoeder
2 eetlepels koek- en speculaaskruiden
1 kleine theelepel pimentpoeder
70 g walnoten

 

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Kluts het ei met een garde luchtig. Voeg hier de amandelmelk aan toe.
Meng hier vervolgens langzaam de amandelmeel, bakpoeder en kruiden doorheen tot een glad beslag.
Hak de noten grof, houdt er een paar opzij, en meng deze voorzichtig met een spatel door het beslag.
Giet het beslag in een ingevette cakevorm en garneer met de overgebleven walnoten.
Bak de cake 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Tip: Bewaar de koek is een afgesloten bakje in de koelkast zodat je elke dag van de week een plakje kunt pakken.

 

Stuur een Whatsapp naar Kelly