Preventief medisch onderzoek

Voor werkgevers

PMO Preventief Medisch Onderzoek

Als werkgever heeft u een maatschappelijke verantwoordelijkheid, waar het PMO van Healthcare Assist vorm aan geeft. Zorgen voor uw medewerkers, zodat zij nu en in de toekomst gezond zijn, zorgt weer voor gemotiveerde, betrokken en loyale medewerkers.

Waarom?

Er zijn veel redenen om een preventief medisch onderzoek uit te voeren. Het is immers zo veel meer dan een snelle check-up. Een PMO waarmee leefstijl gerelateerde gezondheidsrisico’s in kaart worden gebracht geeft uw medewerkers meer inzicht in hun eigen gezondheid en vergroot de bereidheid tot het opvolgen van een preventieve aanpak. Het PMO van Healthcare Assist is een praktisch hulpmiddel om uw medewerkers bewust te maken van hun gezondheid, en ze te helpen om gezonder te leven.

Doel

Het PMO biedt concrete handvatten voor leefstijlverbetering. De adviezen helpen uw medewerkers vitaler te worden en inzetbaar te blijven. Hun persoonlijk welzijn draagt daarmee op de lange termijn bij aan de duurzame inzetbaarheid van de medewerker binnen de organisatie.

Resultaat

Fitte medewerkers die lekker in hun vel zitten, zijn productiever en melden zich minder vaak ziek. Daar bent u als werkgever direct bij gebaat.

Financiering

Met de werkkostenregeling (WKR) kunt u als werkgever zelf bepalen wat u onbelast aan uw werknemers vergoedt, geeft of beschikbaar stelt. Denk aan cadeaubonnen, een sportabonnement of een leefstijl verbeterplan. Hierbij kunt u ook kiezen voor een supplementen abonnement. 

Combinatie met bedrijfsuitje

Padelhill in Hillegom en Healthcare Assist hebben speciaal hiervoor de handen ineen geslagen en bieden een bedrijfsuitje aan gecombineerd met aandacht voor dit gezondheidsaspect. Er zijn diverse mogelijkheden waarbij Padelhill naast een padel clinic op de binnenbanen, ook een lunch of diner kan verzorgen. Gedurende de dag heeft de medewerker dan de mogelijkheid om in de binnenhal bovenop de ‘rooftop terrace’ een door Healthcare Assist verzorgde healthcheck te doen. Of men kan een workshop volgen waarbij we ons richten op de preventie van leefstijl gerelateerde ziekten. De medewerker krijgt direct een geplastificeerd document mee met de persoonlijke uitslag en leefstijl adviezen zodat zij erop kunnen vertrouwen dat hun persoonlijke resultaten alleen voor henzelf inzichtelijk zijn.

Voor dit sportief teamuitje bij ons heb je geen ervaring nodig voor de sport. Iedereen met elk niveau is welkom!

Wat kan ik bieden

Logistiek

Niet iedere organisatie is hetzelfde waardoor de wensen en behoeften anders zijn. Healthcare Assist biedt u diverse mogelijkheden voor een PMO op maat.

Maar u kunt ook kiezen voor een thema gerelateerde workshop. Denk hierbij aan bijvoorbeeld preventie van Diabetes type II of Hypercholesterolemie. Hiermee kunt u bijvoorbeeld interventies maken in de bedrijfskantine. Tijdens een interactieve workshop ‘Leefstijl in de praktijk’ worden de medewerkers gemotiveerd tot een preventieve aanpak en leren zij wat gezonde patronen zijn. Aan het eind van de dag stellen zij zelf een gezondheidsverbeterplan op.

Deze workshops duren, afhankelijk van het aantal medewekers, 1,5 tot 6 uur waarbij de mogelijkheid bestaat om de bloeddruk te meten en de glucose waarden of een uitgebreid cholesterol profiel, middels een bloedtest (vingerprik) inzichtelijk te krijgen.

Het PMO of een van de workshops wordt uitgevoerd door de paramedisch opgeleide Gezondheidscoach, zij is ook bevoegd en bekwaam om de onderzoeken te verrichten. De onderzoeken bij een uitgebreid PMO (hart- en vaatconditie + longfunctie test) worden beoordeeld door medisch specialisten. Healthcare Assist werkt hiervoor samen met een Longarts en een Vaatchirurg.

De medewerker krijgt direct een geplastificeerd document mee met de persoonlijke uitslag en leefstijl adviezen zodat zij erop kunnen vertrouwen dat hun persoonlijke resultaten alleen voor henzelf inzichtelijk zijn. De uitslagen van de medisch specialist ontvangt de medewerker binnen twee weken op het persoonlijke email adres. 

Deel 1

Basis Health Check

 • Bloedonderzoek (vingerprik) Glucose, Cholesterol profiel,
 • Bloeddruk meting
 • Leefstijlgesprek (BRAVO)
 • Lichaamsverhoudingen (lengte, gewicht, buikomtrek BMI)
 • Supplementen advies

Deel 2

Preventief Medisch Onderzoek

Basis Health Check

 • Bloedonderzoek (vingerprik) Glucose, Cholesterol profiel,
 • Bloeddruk meting
 • Leefstijlgesprek (BRAVO)
 • Lichaamsverhoudingen (lengte, gewicht, buikomtrek BMI)
 • Supplementen advies

Aangevuld met de wensen vanuit de organisatie. Healthcare Assist biedt diverse mogelijkheden zoals een volledig bloedonderzoek via het laboratorium, een hart- en vaatonderzoek middels de Arteriograph en een longfunctietest met de MIR spirometer.

  NB: Als uitvoerder van een PMO zijn wij NIET vrijgesteld van BTW en verplicht te voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De individuele gegevens vallen onder het medisch beroepsgeheim. Een werkgever krijgt geen inzage in de individuele uitslagen. Daarbij is de werknemer zelf verantwoordelijk voor het opvolgen van de adviezen en ontvangt persoonlijk de uitslagen. Healthcare Assist archiveert geen gegevens van de onderzoeken.
  Stuur een Whatsapp naar Kelly