Preventie screening 65+ 

Onderzoek

Preventie screening 65+

Als u ouder wordt verandert er van alles in uw lichaam en wijzigt uw leefpatroon vaak. Naarmate het menselijk lichaam ouder wordt, veranderen er dingen in het lichaam, waardoor het vatbaarder wordt voor het ontwikkelen van bepaalde gezondheidsproblemen. Stoffen uit voeding worden soms minder makkelijk opgenomen. Uw stofwisseling, huid, botten en gewrichten veranderen ook en u kunt een grotere behoefte krijgen aan voedingsstoffen. Daarnaast loopt het misschien soms ook niet altijd zoals u zou willen. En het kan zelfs uw dagelijks functioneren beïnvloeden.

In de zorg voor ouderen zijn we snel geneigd om te kijken naar de beperkingen en de gezondheidsproblemen die het ouder worden met zich meebrengt. Positieve Gezondheid helpt juist het accent te leggen op de ouderen zelf, op de veerkracht en op wat het leven betekenisvol maakt. Die benadering helpt u om zo veel mogelijk zelf de regie te houden over het leven, met alle uitdagingen die zich daarbij voordoen. Positieve Gezondheid kan dan ook een belangrijke bijdrage leveren aan persoonsgerichte en kwalitatieve zorg. Het helpt u bewust te worden van het veranderproces van het ouder worden.

De gezondheidscoach gaat met u in gesprek om een nieuw perspectief te vinden vanuit het gedachtegoed van Positieve Gezondheid. Maar de coach kan bijvoorbeeld ook begeleiding bieden bij het naar buiten gaan en zij kan u vergezellen bij de bezoeken aan een arts. Dit stimuleert behoud van eigen regie en zelfstandigheid, en dat is zeker in deze tijd zeer waardevol.

De begeleiding kan ingezet worden na de screening. Bij de 65-plussers zien we vaak een bepaalde mate van kwetsbaarheid en om goed in te schatten of Healthcare Assist de juiste zorg kan leveren is het belangrijk om de mate van kwetsbaarheid in kaart te brengen. De vragenlijst en de MMSE vult u samen met de gezondheidscoach in en hoeft dus niet digitaal ingevuld te worden. De uitslagen en het advies kunnen digitaal verstuurd worden, maar ook per post of u komt het ophalen in de praktijk.

Positieve Gezondheid helpt niet alleen om samen te kijken naar wat er in het dagelijkse leven verandert en wat dat voor uw zelfstandigheid betekent. Maar vooral ook om daarover in gesprek te gaan.

Speciaal voor ouderen 65+

Inhoud preventieve screening

Inhoud preventieve screening ouderen (65+)

  • Algemene vragenlijst (onderwerpen; o.a. voeding, beweging, mentaal welbevinden)
  • Lichaamsverhoudingen (lengte, gewicht, buikomtrek)
  • De Mini-Mental State Examination (MMSE) (dit is de meest gebruikte screeningstest om een indruk over het cognitieve functioneren te krijgen)
  • Bloedonderzoek vitamine en mineralen
  • Bloedonderzoek screening osteoporose inclusief nierfunctie

Bepalingen bloedonderzoek:

Fosfaat, Vitamine D, Alkalische Fosfatase, Totaal eiwit, Calcium, Albumine, Kreatinine, Kreatinine & EGFR, Vitamine B12, B1 (thiamine), IJzer, HB en Magnesium.

Stuur een Whatsapp naar Kelly